11.12.2017

Joulukorttipaja 2017 | Onko joulukortti vanhentunut formaatti?

Olen ostanut viisi postimerkkiä, sillä tänä vuonna lähetän vain muutaman. Katsotaan pysynkö päätöksessäni....


Onko postin kautta lähetetty joulukortti vanhentunut formaatti? Postimaksut kallistuvat joka vuosi, ja pienelle satsilliselle joulukortteja tulee hintaa vähintään 10 euroa. Summa on pieni, jos kortin saaja ilahtuu ja saa joulun kutituksen tunteen mahanpohjaansa.

Toisaalta, olen seurannut maaseudulla asuvien sukulaisten korttirallia. Kortteja alkaa tippua joulukuussa joka päivä, niitä katsellaan hetki ja laitetaan muiden korttien sekaan korteille varattuun paikkaan. Huomaisivatko he edes, jos omani puuttuisi joukosta? Taitaa olla tämä korttien tehtailu myös minulle ilo, jota ilman en joulukuussa osaisi olla.

Joulun edullisemmat kortit pitää muuten jättää ennen tiistaita 12.12 matkaan, jotta ehtivät perille!

Mitä sinä ajattelet kun saat joulukortin? Lähetitkö tänä vuonna?

Mukavaa alkavaa viikkoa!

Terveisin: Ruut

14 kommenttia:

 1. Tulin käymään vastavierailulla ja sinulla onkin hieno blogi ♥ mukavaa joulun odotusta sinulle ja kiva kun poikkesit blogissani !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla! :) Mukavaa joulunaikaa myös sinulle.

   -Ruut

   Poista
 2. Kauniita kortteja olet tehnyt. Mä teen myös joulukortteja joka vuosi ja samalla kauhistuttaa miten postimerkkien hinnat nousevat. Askartelu on kivaa puuhaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Askartelu on kyllä kivaa ja rentouttavaa! Minä kauhistelen myös postimerkkien hintoja, ja kaikesta äpinästä huolimatta silti joka vuosi lähetän. :D Hauskaa joulukuuta sinulle!

   -Ruut

   Poista
 3. Nelisenkymmentä korttia tuli lähetettyä. On ihana muistaa tuttuja joulutervehdyksellä. ⭐️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, siinäpä on ollut urakka! Korttien saajat ovat varmasti iloisia. :)

   -Ruut

   Poista
 4. Lähetin taas tänäkin jouluna ja vaikka olen määrää karsinut tuli nytkin 17 korttia lähetettyä. JAa onhan niitä aina mukava saada..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, että korttien saaminen on vaan niin mukavaa. Oijoi, 17 korttia on jo iso satsi, mutta toisaalta helposti se tulee kun alkaa miettimään tuttavia ja sukulaisia. :)

   -Ruut

   Poista
 5. Minä pidän kovasti joulukorteista. Kun tulee ikää, pakostakin elämässä jotkut ystävät jäävät - tai eivät oikeastaan jää, mutta aika ja elämä tekevät sen, ettei ehdi eikä voi pitää kaikkiin yhteyttä, vaikka kuinka pitäisimme puolin ja toisin toisiamme ihanina ihmisiä. Haluan joulukortilla lähettää viestin: täällä olen, olet yhä mielessä - ja jos elämä sattuisi jotenkin meidät taas heittämään sellaisiin sijainteihin, että yhteydenpito olisi taas näppärää, niin jatketaanhan siitä, mihin silloin jäätiin. Siksi myös usein liitän kortteihin pienen kirjeen - ja saan myös useampia kirjeitä jouluna, joten olemme suurin piirtein kartalla, mitä toisillemme on tapahtunut näinä vuosina. Voitkos kuvitella, että tällä tavalla yhä pidän väylää auki esim. sellaisen ihanan ystävän kanssa, jonka olen viimeksi nähnyt noin 30 vuotta sitten... Eihän sitä koskaan tiedä, jos vaikka hän muuttaisi joskus takaisin Suomeen... Onhan nykyisin some-maailma, mutta sielläkään ei ehdi aktiivisesti pitää kaikkiin haluamiinsa ihmisiin yhteyttä jatkuvasti. Tällaisen kerran vuodessa muistamisen sen sijaan ehtii hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve!

   Ja ensinnäkin lämmin kiitos ihanasta kommentista! Luulen, että tuo yhteydenpidon väheneminen ei johdu pelkästään vuosien lisääntymisestä, vaan sitä tapahtuu kyllä koko ajan luonnollisesti. Että osa ystävistä jää tavallaan johonkin aikaan, eikä se tee niistä kohtaamisista tai kontakteista yhtään sen vähempiarvoisia. Tai näin ainakin itse ajattelen!

   Ja juuri kuten kirjoitit, joulukortti on mainio yhteydenpidon väline. Tuo pienten kuulumisten kirjoittaminen korttien mukana on hyvä idea. Niistä tulee varmasti lämmin olo! Kyllä kortit ja kirjeet hakkaa some-maailman moninkertaisesti.

   Oikein mukavaa joulunaikaa sinulle ja toivottavasti saat tänä jouluna kerittyä taas kuulumisia vanhojen ystävien kanssa moninkerroin!

   -Ruut

   Poista
 6. Minä rakastan joulukortteja! Niiden tekemistä, antamista ja saamista! No, sitä kiirettä joka väistämättä tulee, sitä en rakasta, mutta muuten rakastan koko prosessia. Tämän vuoden korteista voi lukea juuri uunituoreesta postauksesta.

  Nyt aikuisena minullekin on muodostunut muutamia "joulukorttituttuja", joiden kanssa ollaan yhteydessä vain joulukorteitse. Sekin on hauska, pieni tapa pitää yhteyttä, kuten joku tuolla yllä kertoi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Kävin kurkkaamassa ja hurjan määrän upeita kortteja oot saanu aikaan! Oijoi. :)

   -Ruut

   Poista
 7. Kortti näin, kortti hyvä. Juuri näin , hyvää joulua.

  - Joulurunoilija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hyvä Joulurunoilija ja kiitos koskettavasta runostasi. Toivottavasti tapaamme taas täällä blogin puolella!

   -Ruut

   Poista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!