2.1.2018

Perinteet vaihtoon!

Vietin ensimmäistä kertaa joulun omien toiveideni mukaisesti. Odotin aattoa hartaasti, kokeilin porkkanalaatikon tekoa, ripustin viirin, käärin kranssin ja neuloin ennätysvähän. Perinteet vaihtoon! 

Vietin jouluaaton pikkuisessa puutalokodissani siskon perheen kanssa. Joulupäivänä vieraat lähtivät, minä kuuntelin koko päivän lähinnä puiden poksumista takassa. Tapaninpäivänä junailin sukulaisvisiitille Itä-Suomeen, ja sieltä palatessani olin vieraana ystävien järkkäämissä uudenvuodenjuhlissa. 

Nyt ymmärrän hieman enemmän sitä tuntemusta, mitä äideillä ja jouluilla on keskenään. On niin paljon asioita, joista halusin huolehtia ennen vieraiden tuloa. Järjestely aiheutti stressin tuntemuksia, mutta yritin pitää mielessä että teen näitä asioita siksi, koska haluan. Se mitä en kerkeä, jätän tekemättä. Filosofia toimi hyvin.


Jouluaamuna kello kolmelta tätini, jota kutsun Mandoliinitädiksi, oli nukkunut pois. En ehtinyt käydä visiitillä, mutta onneksi meistä jäi jäljelle paljon hyviä muistoja. Mandoliinitäti oli best: värjäsi hiuksensa punaiseksi, soitti mandoliinia ja puhui tunteistaan pelotta. 

Nyt olen järjestämisestä, sukulaisvisiitistä ja uudenvuoden juhlinnasta sen verran väsähtänyt, että tarvitsen tulevina viikkoina hyviä yöunia! 

Miten sinun joulusi sujui? Millä mielellä lähdet uuteen vuoteen?

Terveisin: Ruut

4 kommenttia:

 1. Joulusi kuulostaa juuri sopivalta.Varsinkin tuo puiden poksumisen kuuntelu.
  Itselläni flunssaa joulun aikoina,joten meni hiukan jouluttomasti.Tosin pääsin loppuviikosta oikeisiin, ihaniin tunnelmiin maalla.
  Osanottoni Mandoliinitädin poismenosta.♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ja osanotosta, se herkisti.

   Mukavaa että sinäkin pääsit flunssasta huolimatta joulutunnelmiin. :)

   -Ruut

   Poista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!