15.3.2018

Pakkanen puhdistaa myös villapaidan

Kovimmilla pakkasilla vein lähes kaiken kankaisen ulos tuulettumaan. Sisäpihalla tuulessa heilui apilaviltit, peitot, tyynyt ja taisi siellä nököttää nojatuolitkin.

Jos pölypunkit haluaa tappaa, pitää tekstiilejä pitää ulkona kaksi vuorokautta ja silloinkin pakkasta täytyy olla -18 astetta. Vanha kansa ajatteli, että pakkanen tappaa myös bakteerit, mutta nykytiedon valossa se ei taida olla totta. 


Jos nyt ei muuta, niin ainakin raikastuvat!

Ps. Hosuli ei poistu sisätiloista. 

Hyödynnätkö sinä kodin siivouksessa pakkaskelejä?

Terveisin: Ruut

6 kommenttia:

 1. HYödynnän toki! Mikään ei ole mukavampaa, kuin illalla pujahtaa puhtaiseen ulkoilmalta tuoksivaan sänkyyn. Olen pyykinkin vienyt koko talven ulos kuivamaan...no, eihän ne kuivu, mutta voi miten hyvältä tuoksuvat, kun päivän ovat olleet pakkasessa. Eikä mene, kuin hetki sisällä, niin ovat jo kuivia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kyllä, olen niin fiilistellyt tuulelta tuoksuvaa petiä!! Tuota pyykin kuivausta ulkona pakkasessa en olekaan kokeillut. :)

   -Ruut

   Poista
 2. No olisi pitänyt hyödyntää, mutta jotenkin se vaan jäi. Yleensä olen kyllä hyödyntänyt. On niin jännää, että esimerkiksi lakanat kuivuvat pakkasessa. Ensin jäätyvät ja sitten kuitenkin kuivuvat. Ihmeellistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ehtii, ensi viikolla on tulossa pakkasia. 8) Tuota lakanan kuivumista ihmettelin myös pienessä päässäni, mutta kaipa se mahdollista on!

   -Ruut

   Poista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!