2.3.2018

Vanhat talot ja salaiset viestit

Vajaa kymmenen vuotta sitten sujautin vanhan talon lattialistan väliin viestin. Löysikö joku sanat?

Muutin Kaustiselle käymään musiikkilukiota kun olin kuusitoista. Meitä asui keltaisen puutalon yläkerrassa kolme. Ikkunoista näki koko maailman, tai siltä se tuntui. Alakerrassa asui vanha pariskunta, jonka kanssa jaoimme eteisen.

En ole palannut vuosiin tähän taloon, mutta kuulin että vanha isäntä oli kuollut viime keväänä. Tänne palaan ajatuksissa, kun mieli hakee maailmasta hyvää paikkaa.

Kaustisella kaikki on hyvin, usva nousee pelloille aamuisin, asuntolassa porisee laiton pontikkapannu ja Kansantaiteenkeskuksella on käynnissä loputon Cabaret.Oi kiitos Kaustinen! Sinä herätit minussa elämän!

Oletko sinä löytänyt kodistasi vanhoja viestejä entisiltä asukkailta?

Terveisin: Ruut

9 kommenttia:

 1. wonderfull post dear thanks for sharing,keep posting..

  https://clicknorder.pk online shopping in pakistan

  VastaaPoista
 2. Ihana viesti! Kaikki sellainen, mistä näkyvät menneisyyden kerrokset, on minusta niin sykähdyttävää. Voisinkin jättää pienen viestin, kun joskus muutan tästä rakkaasta opiskeluaikojen kämpästäni!

  Kokemukseni Kaustisesta rajoittuu kaksiin kansanmusiikkijuhliin, mutta niiden perusteella paikka tuntuu ihmeellisen onnelliselta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Lotta!

   Menneisyyden kerrokset ovat kyllä kerrassaan sykähdyttäviä. Kannustan viestin jättämiseen. :) Mulle Kaustinen on satua, mutta se ei pohjaudu mihinkään todenperäisiin perusteisiin, pelkästään muistikuviin. Jotka tosin vuosi vuodelta kiiltävät enemmän.

   Niin ja Kaustisen festarit on kyllä best, hauskaa että sinäkin olet käynyt siellä. :)

   -Ruut

   Poista
 3. Hauska idea! On aika upea olla osa vanhojen talojen historiaa! Jos ja kun joskus muutamme tästä nykyisestä, pitää ehdottomasti jättää viesti.

  VastaaPoista
 4. Kiitos. :) Kannustan salaisen viestin jättämiseen!

  -Ruut

  VastaaPoista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!