28.4.2018

Sohvapöytä, jolla on tarina

Pienessä kodissa jokaisella huonekalulla on hyvä olla monta eri käyttötarkoitusta. Niin on tällä uudella sohvapöydälläkin. Se toimii laskutasona, yöpöytänä ja mikä parasta, tuo olohuoneeseen kodin tunnun. 

Löysin retropöydän tori.fi:n kautta, ja maksoin siitä 50 euroa kotiin kuljetettuna. Vanha pariskunta kertoi, että sohvapöytä oli heidän ensimmäinen huonekalunsa. Pidin pöydän kuluneesta pinnasta, mutta maalasin sen silti valkoiseksi.

Hankin kalusteita useimmiten käytettynä. Vanhalla tavaralla on tarina, vanha tavara on ollut jo kerran jonkun oma, ja minä voin mukavasti jatkaa kerran ostetun elinkaarta. Jotta nyt ei menisi pelkän kruunun kiillottamiseksi, niin suurin syy liittyy estetiikkaan. Menneen ajan estetiikka osuu oman maun kanssa yhteen. Ja vanhassa on vara valita, koska tyylejä on paljon! 


Maalaaminen onnistui yllättävän helposti. Hioin kalusteen pintaa karheammaksi hiomapaperilla, maalasin kaksi kertaa ja annoin kuivua. Kalkkimaali olisi ollut tähän helpoin valinta, mutta koska vanhaa maalia oli purkin pohjalla niin en ostanut uutta. 

Tylsin vaihe tuunaushommissa oli ehdottomasti hiominen ja toisaalta maalikerrosten kuivumisen odotteleminen. Mutta nyt saan nauttia sohvapöydästä, joka elää uutta tarinaansa tässä kodissa!

Minkä kalustehankinnan sinä teit viimeksi? 

Mukavaa viikonloppua!

Toivoo: Ruut

13 kommenttia:

 1. Hieno tuli!
  Yllätys, mutta minäkin ostin sohvapöydän viimeeksi...satasta pyysi pöydästä, mutta tingin 70 euroon. On sellainen "mutteripöytä"...siis mutterin mallinen..:) Oli valmiiksi kunnostettu, eikä tarvinnut mitään pöydälle tehdä. Tykkään siitä tosi paljon...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Mutteripöytä kuulostaa oikein hyvältä, ja mikä parasta jos on omistajalle mieluinen.

   -Ruut

   Poista
  2. Piti tulla kertomaan, että eihän se mitään mutteripöytä ole...ihan vaan vanha pyöreä pormestarin pöytä....en ymmärrä mistä tuo mutteripöytä tuli ajatuksiini..:D

   Poista
 2. Kaunis sohvapöytä ja ihana tarina! Ensimmäinen huonekalu, suloista!

  Minä taisin hankkia Bonskulle ison pojan sängyn viimeksi. Oli hyvä ostos, vaikka vain Ikeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekkin, oli myös mukavaa kun vanha pariskunta suostui tuomaan pöydän mulle kotiin asti, kun mulla ei ole autoa. Hyvä palvelu! :D

   Ikea on hyvä myös, kyllä mullakin on Ikean tavaroita ja huonekaluja vanhojen hankintojen ohella.

   -Ruut

   Poista
 3. Hieno, tuon ottaisin meillekin. Reipas sinä kun maalasit (ja hioit ja odottelit9, mä en yhtään jaksa mitään maalaushommia tms. ja se surettaa mua, koska sitten en aina saa juuri sitä mitä silmissäni näen. Meille on viimeksi hankittu perusvalkoiset lasiovelliset kirjahyllyt ja olen niistä tosi onnellinen. Keittiön pöytä ja lipasto pitäisi maalauttaa valkoisiksi, mutta en tiedä koska (kun en saa sitäkään aikaan :D).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Haha, erityisesti reippauskehuista. Ehkä mulla oli sillon sellainen puuhastelun tarve. Ehkä ne sun keittiön pöytä ja lipasto sitten ilmoittavat jos haluavat akuutisti muuttua valkoisiksi. Mitäs sitä turhaan huhkimaan jos ei tunnu siltä! :D

   -Ruut

   Poista
 4. Kaunislinjainen pöytä.Ja tarina kaupan päälle sen kotiinkuljetuksen lisäksi.♡
  Pöydän,valkoisen olen minäkin viimeksi hankkinut,tai oikeastaan vaihtanut,koska myin vanhan ja ostin uuden Tori.fi.ssa samaan hintaan😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään myös nimenomaan noista pöydän linjoista. Tori.fi on kätevä kauppapaikka molemmin puolin, myymiseen ja ostamiseen. Kiva että sinäkin olet löytänyt sieltä sisustusjuttuja! :)

   -Ruut

   Poista
 5. Suloinen pöytä! Minäkin pidän vanhoista huonekaluista, vaikka olosuhteidn pakosta on tullut ostettua uusi laatikostokin. ..en meinaa muistaa minkä huonekalun olen viimeksi ostanut..Lasketaanko grafiikan prässi? :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, eikö olekin! 8) Grafiikan prässi lasketaan kyllä!

   -Ruut

   Poista
 6. Tämä postaus on kiireiden keskellä roikkunut to read -listalla jo pari viikkoa, mutta onnekseni ehdin nyt viimein sen katsastamaan. Mikä kaunotar pöydästä tuli - valkoinen pinta toi sen sirouden esiin ihan uudella tavalla!

  On kyllä ihanaa, kun kalusteilla on historia. Jotenkin mahdottoman hellyyttävä ajatus, että tuokin pöytä on tarkasti valittu ensimmäiseen yhteiseen kotiin! Omista esineistäni ehkä lemppari on Tielaitoksen vanha arkistoarkku, jolla on kannettu asiakirjoja tietyömaille. Maalasin sen turkoosiksi ja se palvelee nyt yöpöytänä. Myös isomummun vanhat tavarat ovat ihan erityisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Vähän myöhässä huomasin kommenttisi, mutta vastaan silti, että kiitos! Tielaitoksen arkistoarkku kuulostaa jännältä hankinnalta, onneksi se on löytänyt uuden elämän turkoosina työpöytänä. <3

   -Ruut

   Poista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!