5.7.2018

Näin peset aidan ilman painepesuria

Meidän pihalla on metritolkulla valkoiseksi maalattua lauta-aikaa, joka on tummunut liasta ja katupölystä. Taloyhtiössä ei ole painepesuria, joten ajattelin kokeilla aidan pesua ilman kummempia aparaatteja.

Likainen aita puhdistui todella hyvin pelkällä vedellä, harjalla ja mäntysuovalla. Pesin pätkän kerrallaan, jotta urakka ei tuntunut liian suurelta.

Kokeilin pesemistä ensin pihaharjalla, mutta siihen ei saanut hyvää otetta. Seuraavaksi kokeilin keittiösientä, mutta se hajosi käsiin ja jätti aitaan palasia. Juuriharjalla sai isommat kohdat, ja tiskiharjalla hinkkasin sellaiset välit, joihin käsi ei yltänyt.


Tarvitset: Sanko, pihaletku tai kastelukannu, vettä, harja ja mäntysuopaa.

1. Kastele vedellä pestävä osio. Näin lika lähtee liukenemaan.
2. Aloita peseminen ylhäältä ja etene lauta laudalta alaspäin.
3. Toista kunnes kaikki laudat on pesty. Kaada lopuksi runsaasti vettä aidan päälle, jotta pestessä roiskunut lika lähtee varmasti irti.

Ja ei kun aidanpesuun! Eikä oo pakko jos laiskottaa. Pesetkö sinä aidan vai jätätkö pesemättä?

Hauskaa loppuviikkoa!

Toivoo: Ruut

6 kommenttia:

 1. Juuriharjaa on täälläkin tänäkeväänä heilutettu...juuri aidanpesussa..:)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Tulipa samalla oltua auringossa. 8) Eikä tuntunut niin isolta urakalta kun teki pätkä kerrallaan. Vaikka toisaalta menihän tähän aikaa!

   -Ruut

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Vasta sitten kun huvittaa, koska pakolla vääntäminen ei ole kivaa. :D Jos aidan pesu ei ikinä huvita niin olkoon aita sitten pesemättä, eikö vaan!

   -Ruut

   Poista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!