22.11.2018

Lamppuvalintoja ja DIY valaisin

Vuoden pimein aika on saanut miettimään uudelleen kodin valaistusta. Olohuoneesta uupuu kattolamppu, koska valinnanvaraa on liikaa. Kriteereitä on paljon: valaisimen tulee sopia huoneen muuhun linjaan, siinä ei saa olla liian kirkas valo eikä suuri hintalappu. On ollut helpompaa jättää asia sikseen, kun kahlata kauppoja läpi.

Yksi ilta tihrustin lapasen silmukoita kynttilän valossa ja ajattelin, että tähän on tultava muutos. Koska en halunnut tilaan kattovalaisinta, ripottelin lisää valoja olohuoneen nurkkiin. Yhdessä kulmassa on jouluvalot, toisessa jalkalamppu ja kolmannessa tämä uusi lamppu, jonka kieputin hyllyn kannattimen ympärille. Tämä oli himmein lamppu, mitä kaupasta löysin.


Näitä hyllynkannatinlamppuja näkee tällä hetkellä erityisesti ulkomaisissa sisustusblogeissa. Yksi tämän hetken sisustusblogisuosikeista on kanadalaisen Alexandra Gaterin videoblogi, jossa tehdään muutoksia koteihin pienellä budjetilla ja boheemilla otteella. 

Minkälaisia lamppuratkaisuja sinun kotonasi on? Tykkäätkö kirkkaasta vai himmeästä valosta?

Minä jatkan opinnäytetyön kanssa puurtamista. Kiitos vielä edellisen postauksen kannustavista kommenteista, tulin niistä kauhean iloiseksi. Hauskaa viikonloppua!

Toivoo: Ruut

Ai niin... se videolinkki. Tässäpä on!

10 kommenttia:

  1. Nyt olen laittanut mahdollisimman kirkkaita valoja päälle, kun on niin pimeää ja mustaa. Luin jostakin, että kannattaa mahdollisimman kirkasta valoa laittaa sisällä päälle, vastaava kuin auringonpaisteen valo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet oikeassa, että kirkkaille valoille on näillä pimeysasteilla varmasti tarvetta! Jos siis jotain haluaa nähdä. :D

      -Ruut

      Poista
  2. Olemme laittaneet alimpaan kerrokseen päivänvaloa jäljittelevät lamput. Lamppuvalinta on aina vaikeaa, kun on lampun ulkonäköasiat ja se, että ne eivät häikäisisi mutta silti valaisisivat tarpeeksi. Tuo roikkuva lamppu on hauska idea! 💡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa järkevältä järjestelyltä ja kiva, että tykkäät mun lamppuideasta myös! Tuo valon valinta on kyllä kinkkinen homma, olen tottavie siitä samaa mieltä.

      -Ruut

      Poista
  3. Yksinkertaisen kaunis ratkaisu! Teillä on muutenkin tosi kaunista ja kodikasta. Tämä vuodenaika saa tosiaan pohtimaan lamppuasioita, jos siinä on puutteita. Muina vuodenaikoina asiaa voi aina lykätä ;). Minullakin on lamppuhankinta juuri nyt työn alla. Olen säästänyt sitä varten ja aion hankkia nyt vähän kalliimman, loppuelämäni lampun (ja kenties myös perintölampun, heh) meidän olohuoneeseen, jonne olen haaveillut jalkalamppua. Tällä viikolla huomasin haaveeni kohteen olevan huikeassa alennuksessa, joten en voi enää siirtää asiaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pilvi ihanasta kommentistasi! Näinpä juuri, lamppuhommia voi lykätä silloin kun niitä ei tarvitse, mutta nyt alkaa päivät olla niin lyhyitä, että valoille on tarvetta. Joko superlamppu löytyi? Toivottavasti!

      -Ruut

      Poista
  4. Niin tuttua haasteet sopivan valaistuksen aikaansaamiseksi. Yleensä kattovalo on, himmeälläkin lampulla, täydellinen tunnelmantappaja. Toisaalta sinne tänne sirotellut tunnelmavalot ovat kyllä kaikenlaisen tarkkuustekemisen kannalta riittämättömiä... Hyvin sijoitettu jalkalamppu saattaisi olla ratkaisu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Vintagentti ja kiitos kommentistasi! Mikä siinä kattovalossa onkaan, että se niin helposti valaisee monissa tapauksissa aivan liikaa? Ehkä ne kattolamput pitäisi asemoida roikkumaan matalammalla, mutta toisaalta silloin pitkät tyypit lyövät niihin päänsä. Ei ole helppoa tämä! :D Jalkalampulle pisteet täältä, ne on hienoja kapineita.

      -Ruut

      Poista
  5. Onpa hauska tuo hyllynkannatin lampunpidikkeenä! Minusta valaistuksen suunnittelu on hankalaa. Helposti tulee liian hämärää tai kirkasta. Onneksi meille on kertynyt monenlaisia lamppuja, joilla säätää valaistusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäät! Se on yllättävän käytännöllinen myös, kun ei vie jalkatilaa pienessä kodissa. Nimenomaan, välillä tuntuu että valaisun suunnitteluun tarvitsisi jotakin ammattiapua, kun helposti on joko liian valoisaa tai liian kirkasta. Mukavaa loppuviikkoa sinulle! 8)

      -Ruut

      Poista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!