11.10.2018

Näitä sarjoja katson Yle Areenasta

Olen kokeillut ilmaiset jaksot Netflixiä, HBO Nordicia ja CMorea. Näitä maksullisia suoratoistopalveluita ei ole kotitelevisiossa sen jälkeen näkynyt, kun hiffasin, että Yle Areenasta näkee paljon hyvää sisältöä ilmaiseksi. Osa sarjoista on näkyvillä vain rajatun ajan, ja jos luet tätä postausta myöhemmin, on mahdollista etteivät linkit enää toimi.


Kaksi tyyppiä tapaa sattumalta kadulla, ja siitä seuraa heilastelua monen mutkan kautta. Ärsyttävää puhumattomuudesta johtuvaa draamailua, mutta jostain syystä tämä koukuttaa sopivasti. Norjalaista sarjaa on nähtävissä kaksi kautta.Tanskalaislähtöinen Nadja ja hänen äitinsä elävät kodittomina Los Angelesissa. Nadja on raskaana, ja haaveilee siitä, että hänen lapsellaan olisi vakaa tulevaisuus. Takaisin Tanskaan he eivät haluaisi kodittomuudesta huolimatta palata.Norjalainen mediapersoona, hattaratukkainen Line matkustaa tässä sarjassa maailman ympäri ilman rahaa. Matkaliput on ostettu, mutta ruokailu ja majapaikat löytyvät sosiaalisen median kautta eri ihmisten kodeista. Line on hauska, rento ja ihanan nolo tyyppi. Tällaisella matkalla on mukana mielellään.


Line ja matka kehoihin

Voiko lempeydestä omaa kehoa kohtaan puhua liikaa? En usko! Toisessa sarjassaan Line pohtii kehoa ja kehoon liittyviä iloja ja suruja. Lohdullista hyvän mielen katsottavaa. Tästä mieleen jää erityisesti jakso, jossa Line kokeilee olla viikon ilman meikkiä. Tämä sai pohtimaan myös omaa suhdetta meikkaamiseen ja muuhun ehostukseen.


Liberty

Tanskalainen Jakob Ejesbo vietti nuoruutensa Afrikassa Pohjoismaisten kehitysprojektien ympärillä. Näistä aineksista syntyi kolme fiktiivistä kirjaa, eli Afrikka-trilogia. Yksi kirjoista on tehty nyt televisiosarjaksi. Ejesbo ei itse ehtinyt nähdä sarjaa, koska hän menehtyi syöpään vuonna 2008.

Libertyn kerronta on koukuttavaa, ja katsojalla on koko ajan kammottava tunne, että kohta tapahtuu jotakin. Ja niin tapahtuukin, hyvää ja kamalaa ja kamalan hyvää. Pohjoismaisia ei esitetä pelkästään hyviksinä, vaan mätää löytyy molemmilta puolilta. Vastakkainasettelu paikallisten ja pohjoismaisten välillä on vahva, mutta samalla raja on häilyvä, koska molemmat tarvitsevat toisiaan.

Sarjan katsomisen jälkeen haluaisi lukea Jakob Ejesbon Afrikka-triolgian, mutta kirjoja ei ole ainakaan toistaiseksi käännetty suomeksi. Hauskaa on, että yksi Libertyn hahmoista näyttää aivan nuorelta Ejesbonilta.Tässäpä pari suositusta syysiltojen varalle. Oletko katsonut jotakin näistä? Mitä sarjaa sinä katsoit viimeksi? Saa suositella!

Terveisin: Ruut

2 kommenttia:

 1. Noita mainitsemiasi en ole katsonut. Libertyä pitäisi kokeilla. 🤔
  Nousuvesi, Särkynyt enkeli, Huuto syvyydestä, Mercur, Catastrophe, Karppi, Matikkamurhat ja poliisisarjoja on tullut katsottua. Sohvaperunat on myös hauska. 😊
  Olet vähän nuorempi, niin sinua voisivat kiinnostaa myös The Bold Type ja Yksi yö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Joululainen ja kiitos kommentistasi! Joo, Libertyä lämpimästi suosittelen, se on hyvä sarja ja kirjat varmasti vielä parempia. Kiitoksia sarjasuosituksista, tuo Catastrophe on ainut tuttu, ja siitä kyllä tykkäsin kovasti. :)

   -Ruut

   Poista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!