7.2.2019

Naksudilemma

On kohteliasta syödä, kun tarjotaan. Mutta onko kohteliasta tuoda naksu nenän eteen kysymättä? Tuleeko silloin syödä mukisematta?

Toisaalta, jos syön tämän naksun, (joka on kokooni suhteutettuna melko suuri), minua saatetaan pitää naksusieppona. Toisaalta naksusiepoksi leimautuminen ei ole iso synti.

Nyt keksin! Jätän koko naksun syömättä. Mutta silloin saatetaan ajatella, että olen nirso ja valikoiva. Kyllähän minulle aina naksu kelpaa! (Puhuinko juuri itseni pussiin?)


Jos söisin osan naksusta? Sitten jäljelle jäänyttä palaa jäisi harmittamaan. Naksun tarjonnut henkilö saattaisi myös ajatella, etten pitänyt ollenkaan hänen tarjoamastaan naksusta. Ja sellaista häpeää en tahdo naksulle taikka naksun tarjonneelle henkilölle missään nimessä luoda!

Elämä on valintoja. Mitä valintoja sinä teit viimeksi?

Ystävällisin terveisin: Hosuli, neulottu pieneläin

2 kommenttia:

  1. Parahin Hosuli. Ongelmanne on naksun kokoinen ja aiheellinen. En kuitenkaan kirjoituksestanne löytänyt vaihtoehtoa imeskely? Naksun elon pituus ratkaisevasti pitkittyy ja silloin ei ole kyse sieppoudesta vaan herkuttelusta. Todennäköisesti teidän saadessa viestin ...naksu on jo syöty ;)
    Elämän valintoja tänään.. poikkeuksellisesti, kirjastossa käydessä tartuin tilaisuuteen ja join Lainanpäivä-kahvit pullapalan kera, normaalisti pulla olisi jäänyt ottamatta.

    VastaaPoista
  2. Syö vaan se naksu, naksut on hyviä. Jos sen jemmaa, niin joku muu voi syödä sen. Ehkä jo söitkin.

    Minä valitsin viimeksi makuuhuoneeseen korin miehen puolipitoisille vaatteille. Sellaisen, johon ne voi piilottaa ja unohtaa sitten muutamaksi viikoksi ennen kuin ne löytävät tiensä pyykkikoneeseen.

    VastaaPoista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!