24.8.2019

Kun tomaatti alkaa poikia

Muistatteko kun viime kesänä kerroin nuutuneesta tomaatista, jonka jaksamisesta kannoin huolta? Tänä vuonna samaisessa sankossa kasvaa uutta tomaattia, jonka kunnosta olen viis välittänyt. Kyse ei ole välinpitämättömyydestä vain siitä, että kaikki on mennyt hyvin.

Olen istunut konttorissa ja ikkunalla ja tarkkaillut täysin muita asioita. Voidaan sanoa, että huomiokykyni on ollut jakaantunut moneen eri osa-alueeseen.

Samassa sankossa on tomaatti kasvanut niin vahdikkaasti, että kasvun tukemiseksi pystytettiin kolme keppiä. Nyt tomaatti alkaa poikia, ja olen hyvin tyytyväinen.


Joskus kasvun ihme ei tarvitse erityistä tukea tai öiden valvomista vierellä. Siksi neulottuna pieneläimenä uskallankin esittää soraäänen. Maistuvatko helposti kasvaneet tomaatit yhtä makeilta, kun ne, joiden vuoksi on kantanut ajatuksia rintapielessään?

Näitä miettien,

neulottu pieneläin, Hosuli.

8 kommenttia:

  1. Ooo, olen sitä mieltä että ylläritomaatit maistuvat yhtä hyviltä kuin sellaiset, joiden vuoksi on nähty vaivaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi, hyvä toveri. Tomaatti on upea asia ja maistuu pehmeän kirpeältä myös pieneläimen päivittäisessä ruokavaliossa.

      Yst.terv: Hosuli, neulottu pieneläin

      Poista
  2. Tomaatinkasvatus muistuttaa vähän lapsenkasvatusta. Välillä ne kasvavat siinä sivussa, ihan huomaamatta, ja toiset yksilöt aiheuttavat enemmän huolta ja harmaita hiuksia. Yhtä rakkaita (tai tomaatit makeita) yhtä kaikki! 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä Joulainen, tervehdin teitä kunnioittaen. Lapsenkasvatuksesta en mitään tiedä, sillä neulotut töppöset eivät lisäänny. Kommenttisi on upea, ja kiitän kauniista sanoistanne kaikkien tomaattien ja neulottujen pieneläinten puolesta.

      Ystävällisin tervehdyksin, olkoon polkunne valoa pullollaan: Hosuli, neulottu pieneläin

      Poista
  3. Hyvä neulottu pieneläin. Voinen syvällä kokemuksella kertoa että varkain ja hoitotukea saamatta kasvaneet punertavat siemenpallot, ovat herkullisia. Niissä on rebel meininki. Mukavaa tomaatinpureksintaa toivottaen ystävällisesti hän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syvä kiitos kirjelmästänne. Rebel-meininki soveltuu hyvin Suomen Pieneläinliiton protokollan kolmanteen pykälään. Kiitokset tomaatin pureskelutoivotuksista, toivottavasti oma naksun pureskelunne on sujunut mukavissa tunnelmissa.

      Ystävällisin Teitä tervehtien: Hosuli, neulottu pieneläin, töppö

      Poista
  4. :D Täällä tomaatit saivat liian myöhäisen alun (kirsikkatomaatinviipaleista), mutta ovat kasvaneet pitkää vartta ilman lannoitusta, pelkällä vedellä ja sitkeällä tuijotuksella. Noin 7 pientä vihreää palloa on nyt nähtävillä. Vielä on kesää ja lämpöä jäljellä, toivon, että maku saadaan testattua, että vielä kasvavat ja kypsyvät. Niin, tomaattejakin on erilaisia, non niitä jotak tarvitsevat tukea rinnalleen ja niitä, jotka ovat villejä ja riippumattomia. Uskon, että maku molemmissa on kuitenkin yhtä mahtava! Kiitos sinulle Hosuli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, hyvä Satu ja lämpimät kiitokset jättämästänne kommentista. Olen erityisen mielissäni siitä, että olette tuijottaneet tomaattia. Uskon, että tomaatti on nauttinut huomiostanne. Se on huomion arvoinen seikka, nyt on nuotit pantu pussiin.

      Kohteliaasti tervehtien: Hosuli, neulottu pieneläin

      Poista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!