16.12.2010

Jääsuklaa

Kokeilin kotitekoista jääsuklaata. Maultaan tämä on jotakin suklaan, tryffelin ja suklaakastikkeen väliltä. Pehmeää, kielen päällä mukavasti sulavaa.

Suunnittelin laittavani jääsuklaata joulupaketteihin, mutta totesin sen lähes mahdottomaksi jääsuklaan sulavuuden takia. Tämä suklaa sulaa tavallista suklaata herkemmin, ja paketissa todennäköisesti muuttuisi kuusen alla velliksi. Hyvää joulua vaan, toivottaa Suomen Hosuliliitto!


Kippasin suklaan pieniin vuokiin, ja pistin parvekkeelle jähmettymään.
Tässäpä ohje!

Tarvitset:

200 grammaa suklaata (Käytin Rainbown sveitsiläistä maitosuklaata)
100g kookosrasvaa

Suklaa sulatetaan mikrossa varovasti, ja kookosrasva kattilassa. Seokset yhdistetään, ja kaadetaan pieniin vuokiin. Valmis suklaa sulaa sormissa nopeasti, ja maistuu mukavalta.

Alkuperäinen ohje on täältä: http://juhlatar.vuodatus.net/blog/2249009/jaasuklaata/

Kokeilitko? Miltä maistui?

Kokeile myös joulumuffinsseja!

-Ruut

2 kommenttia:

  1. Kitti reseptistä! Voisin kokeilla myös suosittelemallasi suklaalla seuraavan kerran kun teen. Itse laitoin Fazerin sinistä. :)

    -Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! :) Fatzerin sininen toimii varmasti myös.

      Poista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!