30.9.2013

Viikonlopuksi Venäjälle

Käytiin viikonloppuna Kajon kanssa keikkareissulla Petroskoissa Venäjällä. Nyt väsymys ja arki, viikonloppua olis voinut pidentää, jos olis ollu meistä kiinni!
Joensuu on tässä likellä itärajaa, joten matkanteko on sinänsä ilman byrokraattisia osia helppoa. Viisumit pitää olla ja hommaaminen kestää, joku muu on aina (onneksi!) hommannu viralliset asiat aikaisemmilla ja tälläkin kerralla.

Rajalla passeja tarkastettiin yhteensä neljä kertaa, kolme Venäjän ja yksi Suomen puolella. Soitinten kanssa kulkeminen tullin läpi on myös suhteellisen vitsikästä: jokaisesta mukanakulkeneesta arvotavarasta täytyi täyttää lomake jossa eriteltynä esimerkiksi soittimen "sarjanumero" ja arvo. Läpivalaisun lisäksi virkailijat halusivat tsekata esimerkiksi viuluni sisään ja tarkistaa, että on kyseessä sama soitin, joka lapussa lukee.

Mutta mitä ehtii viikonlopussa Venäjällä? Tässä tunnelmia!

Esa ja Viikset.
 Pajan poikien herkät sateenvarjot..
..perinneruokaa...
Hotelli Severnajassa oli kohtuullisen prameat puitteet.
 

Käytiin myös Petroskoin Kansallisen Teatterin nukketeatteriesityksessä. Kuva saippuakuplamenoista teatterin aulasta.

Lauantaina illasta soitettiin oma osuutemme. Hauska klubi, en millään muista nimeä, mutta yleisöä oli ja helposti mukaantemmattavissa. Ja täynnä! Meijän lisäksi keikan heitti joensuulainen poikafolkbändi Paja (menikö luonnehdinta oikein, pojat?) ja petroskoilainen Sattuma.
Hotellilla Munchkin- matsit, joissa olin tosin sivustaseuraajana.
Hoi! Nyt takas kotimaassa ja rästissä ihan liian monta asiaa. En oo esimerkiksi siivonnu pariin viikkoon. Plus roikkuvia koulujuttuja, on harmi ettei ihminen ehdi kaikeksi. Vai ehtisikö jos aikatauluttaisi elämänsä paremmin? Mestariaikatauluttaja-Ruut.

Ai niin, reissaajille semmonen vinkki että kaupoissa rahojen: niin käteis- kun korttimaksujen kanssa tarkkoina. Numeroita pyöristellään miten sattuu ja korttimaksut saattaa pariin otteeseen lipsahtaa luottojen puolelle, vaikka monta kertaa selkeästi tekee selon siitä, että pankki. Kaikesta kuitit talteen ja heti tarkkana siitä että kuitissa on kaikki järkevästi paikoillaan. Ja tietty mieluusti niin että maksupäätettä ja automaattia pääsee itse naputtelemaan!

Nyt jakoon Venäjäkokemuksia! Ootko ollu ja onko ollu kommelluksia?

-Ruut

6 kommenttia:

 1. Onpa teillä ollut mahtava keikkapaikka! Olisin halunnut olla mukana. Minua viehättää tuo slaavilainen estetiikka ja mentaliteetti. Viimeinen kuva on muuten ihan napakymppi.

  VastaaPoista
 2. Pietarissa olen kolmesti käynyt ja sinne meno on helppoa. Mitään ei ole koskaan varastettu vaikka Venäjällä matkatessa tulee oltua useasti tarkempi tavaroistaan kun muualla maailmalla. Varastettiinko sulta jotakin, kun tuosta raha-asiasta kirjoitit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ei varastettu onneksi mitään, mutta pankkikortin luotto-ominaisuuden puolelle meni pari kertaa maksut vaikka selvästi sanoin että pankkipuolelta rahat kiitos. Mutta ei suurempia. :)

   Poista
 3. Minä en ole ollut koskaan Venäjällä, mutta olisi varmaan joskus kiva mennä vaikka Pietariin.

  Hienoja kuvia! Niissä on tyyliä ja tunnelmaa.

  VastaaPoista

Tässä käpäläni! Tartu siihen!