2.8.2019

Kasvislasagnette | Kasvislasagneresepti

Kokeilin ensimmäistä kertaa lasagnetten tekoa soijarouheesta. En löytänyt oikeita lasagnettelevyjä, joten päädyin pilkkomaan tavallisia levyjä paloiksi. Tässä arkiruoassa maistuu kesäkurpitsa, pehmeä paprika, juustokastike ja tuore basilika. Resepti alla! 


Tarvitset:
1 porkkana
1 paprika
3 tomaattia
2 purkkia tomaattimurskaa
1 chili
1 iso kesäkurpitsa
3 dl soijarouhetta
2 rkl vehnäjauhoa
10 kpl täysjyvälasagnelevyjä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
liraus soijakastiketta
kanaliemikuutio
Päälle tuoretta basilikaa

Juustokastike:
purkki kermaa
2,5dl maitoa
150g juustoraastetta
valkopippuria

1. Pilko sipuli ja paista pannulla. Lisää pilkottu valkosipulinkynsi.
2. Pilko kesäkurpitsa, paprika, chili ja raasta porkkana. Laita odottamaan erilliseen astiaan.
3. Turvota soijarouke pannulla. Lisää noin 3dl vettä ja kanaliemikuutio, kunnes soijarouhe on turvonnut. Lorauta soijakastiketta.
4. Kaada pilkotut kasvikset ja sipulit kattilaan ja lisää joukkoon tomaattimurska. Anna kiehua 1-3minuuttia. Lisää pilkotut lasagnelevypalat.
5. Tee juustokastike. Lämmitä kerma, maito ja juustoraaste kattilassa. Hämmennä niin kauan, kun juusto on sulanut. Mausta valkopippurilla. Jos haluat jättää juustoraastetta päälle kuorutteeksi, säästä nokare juustoa kuorrutusta varten.
6. Voitele vuoka ja lado päällekäin lasagneaineksia ja juustokastiketta. Paista 170 astetta noin 35 minuuttia. Lisää juustoraastetta paiston loppuvaiheessa ja paista kunnes juusto on sulanut.
7. Ripottele lasagneten päälle reilusti tuoretta basilikaa ja anna ruoan vetäytyä hetki.

Tätäkin ruokaa pakastelin työevääksi valmiiksi annoksiksi. Mukaan pakkaan myös tavallisesti pienen kulhon salaattia tai raejuustoa. Kerro jos kokeilit reseptiä!

Maukasta viikonloppua!

Terveisin: Ruut

5 kommenttia:

  1. Oi nam miten hyvältä näyttää! Minäkin olen menestyksekkäästi korvannut lasagnesta lihan soijarouheella. Tosin näin sekasyöjänä paras lopputulos tulee, kun pistää ripauksen lihaa mausteeksi ja loput soijarouhetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitoksia! Puolet lihaa ja puolet soijarouhetta kuulostaa myös toimivalta kombolta. :)

      -Ruut

      Poista
  2. Kuulostaa hyvältä :P En tosin tiedä onnistuisiko tuo mun kokkaustaidoilla, mutta koskaan ei ole liaan myöhä oppia uutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, kiitos! Sanoisin että tässä reseptissä ei niinkään ole kokkaustaidot koetuksella, vaan se, että jaksaako raastaa ja pilkkoa. Muuten on helppoa hujauttaa kaikki sekaisin, kun pilkkominen on tehty. 8)

      -Ruut

      Poista
  3. Hyvältä näyttää noissa sinun kuvissa. Jos haluaa tehdä toistettavissa olevan reseptin, niin kannattaisi laittaa grammamäärät. "iso kesäkurpitsa" voi olla jollekin 500 g ja jollekin kilon kokoinen... Ja minne ne tomaatit katosivat? Pitikö ne pilkkoa muiden kasvisten kanssa vai latoa vuokaan kerrokseksi?

    VastaaPoista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!