Olkaa hyvä, resepti tulee tässä!
Kirpeä tomaattikeitto:
reilu kilo tuoreita tomaatteja
5 valkosipulin kynttä (ainakin)
1 porkkana
1 sipuli
5 dl vettä
kanafondi tai kasvisliemikuutio
1,5 rkl sokeria
pieni purkki tomaattipyreetä
suolaa
chiliä
oliiviöljyä
loraus kermaa (n. 1/4 dl)
päälle mozzarellajuustoa
1.Pilko kasvikset, kuullota sipuli, valkosipuli ja porkkana oliiviöljyssä.
2. Siirrä kuulotetut tavarat kattilaan ja lisää joukkoon vettä ja pilkotut tomaatit. Keitä pehmeäksi. Kaada ylimääräinen vesi pois ja soseuta. Lisää fondi.
3. Lisää joukkoon mausteet, sokeri,öljyä ja vähän kermaa.
4. Pilko mozzarella paloiksi ja annostele syötäväksi.
Tykkään kirpeästä ja chilisestä keitosta, jota ei liialla kermalla lotrata pehmeäksi.
Ohjeen pohjana käytin tämän linkin takana olevaa ohjetta. Nyrkkisääntönä voisi sanoa, että jos tykkäät pehmeästä keitosta lisää kermaa ja vähennä tomaatteja, ja jos tujummasta niin käytä reilu kilo tomaatteja ja lisää kerman sijasta öljyä.
Sinne meni sopat. Komea paita sun seuralaisella!
VastaaPoistaRakkain Terveisin vanha ystäväsi Eemeli Käpynen
Hieno homma!
PoistaMoikka! Oon aina tehny tomaattikeittoa purkista eli siitä tomaattimurskasta ja sekin on ollu hyvää. Pitääpä kokeilla tuoreista tomaateista. Kauan menee ruoan valmistamiseen?
VastaaPoista-Laura
Murska toimii varmasti myös, mutta veikkaan että tuoreilla tomaateilla tulee vielä parempaa, suosittelen kokeilemaan! ;)
PoistaKeiton valmistamiseen varaisin ainakin tunnin, riippuu millä välineellä teet soseutuksen. Mulla ei ole sauvasekoitinta vaan joudun sekoittamaan blenderillä minkä takia keitettyjä vihanneksia joutuu jäähdyttelemään jonkin aikaa ettei masiinan lasinen kannu sano poks ja räjähdä. Sauvasekoittimen kanssa valmistusaikaan menee varmaan 45 minuuttia.
Olen kyllä niin suklaahullu että tätä on pakko kokeilla :) Kiitos!
VastaaPoistaHehee, tuo mousse täyttää kyllä suklaahimot! :--------)
Poista