Lähdin kehittelemään leivonnaisen reseptiä. Noin kymmenen kokeilukerran jälkeen tiedän, miten syntyy täydellinen mutakakku.
Vain muutama ainesosa, salaisuus on lyhyessä paistoajassa. Kakku on uunista tullessa irronnut vain reunoiltaan, keskeltä höllyvää taikinaa. Taikina kiinteytyy, kun kakku odottelee syöjiänsä noin tunnin. Ohje alhaalla, olkaa hyvä!
100 g voita
2 munaa
2,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
reilu 3 rkl leivontakaakaojauhetta
1 dl vehnäjauhoja
1) Vatkaa muna ja sokeri keskenään.
2) Sekoita kuivat jauheet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon.
3) Sulata voi ja lisää taikinaan.
4) Paista 200 asteessa noin 4 minuuttia, tai niin kauan kun taikina irtoaa reunoilta. Kakku on uunista otettua raaka ja hölskyy keskeltä, mutta jähmettyy seisoessaan.
Kerro jos kokeilit!
Mikä on sun suosikki suklaaleivonnaisista?
Terveisin,
Ruut
Mutakakku on yksi suosikkileivonnaiseni! Se toimii aina! Alkoi tehdä mieli mutakakkua...
VastaaPoistaHaha, kiitos! Kuvat siis ovat onnistuneita, jos tulee mielitekoja. Mutakakku ei kyllä koskaan petä! Paisti jos sen paistaa liian kypsäksi. :D
Poista-Ruut
Nam! Mutakakku on niin ihanaa kermavaahdon kera!
VastaaPoistaNiin on! :)
Poista-Ruut
Mahtavaa t. Risto
VastaaPoistaNo niin!
PoistaT. Ruut
Ihan parasta rakastan märkää mutakakkua
VastaaPoista