1.6.2014

Joko mennään mökille?

Meillä on ollut pieni sähkötön, pimeä mökki Koivusaaressa niin kauan kun muistan. Muutama kilometri kotiovelta mökille ei ole paljon, mutta ehkä juuri sen verran, että irtoaa arjesta.

Pari vuotta sitten isä rakensi rantaan paljun, josta on riittäny suurta riemua tänne asti. Kaikista hauskinta kylpeminen on ollut isossa porukassa, ja viime kesänä yhtä aikaa parhaimmillaan kavereita meillä majoittui kymmenkunta, silloin viritin jokaiseen mahdolliseen paikkaan viirejä, koska viirejä pitää olla! Toisaalta piilopirtti toimii myös ilman suurta populaatiota ympärillä, silloin tunnelma on täysin erilainen.
Hekoheko...

Tältä kesältä odotan.... pölyävää hiekkatietä ja pitkävartisia koiranputkia. Aina joku myös lämmittää paljun liian kuumaksi, ja sitten kärvistellään ja mietitään kiehuuko vesi kohta.

Minkälaisia mökkikokemuksia sinulla on? Vuokramökki? Oma mökki? Moderni mökki? Järvellä? Korvolla? Ilman järveä?

-Ruut

4 kommenttia:

 1. Meillä ei ole koskaan ollut mökkiä. Kesällä käydään kerran pari sukulaisten mökeillä. Silloin tulee sellainen olo, että olisihan se oma mökki aika ihana, mutta on siitä kyllä vaivaakin.

  Unelmamökkini olisi pieni, moderni ja maastoon sulautuva. Ei liikaa mukavuuksia, muttei kokonaan ilmankaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lainamökkikin on hyvä mökki! Ei tarvitse kinastella ruohon leikkuusta tai lehtien lakaisemisesta syksyisin. Oon samaa mieltä, että mökkiin kuuluu oleellisesti pienuus. Eihän se muuten mikään mökki olisi!

   Poista
 2. Ihanalta näyttää teidän mökillä. Meidän suvulla on yhteinen kesämökki jota käytetään vuorotellen. Juhannukset ollaan vietetty siellä porukalla. Sauna, järvi, sähköt ja sisävessa mutta mökkitunnelma siitä huolimatta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Mökkijuhannus on myös erittäin hyvä tapa harrastaa satunnaismökkeilyä!

   Poista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!