21.9.2014

Suutari saa paikan

Pelastin kirpputorilta jo jokin aika sitten aarteet, punaiset narukengät tarkoitusena astella iloisesti messevissä retrokengissä. Huomasin toki heti, että kengät ovat hajalla ja lähes käyttökelvottomat, mutta nappasin ne mukaan siitä huolimatta eurolla.

Ajatukseni oli suunnata samalla viikolla suutarille, sille mukavalle vanhalle suutarille Joensuun Citymarketin tiloissa, joka on kaikki edellisetkin kenkäni hoitanut kuntoon ilolla ja opiskelija-alennuksen kanssa. Mutta kuinka kävi? Kengät ja korjausaikeet jäivät arjen alle.

Suutari oli keskiajalla käsityöläisammateista yksi yleisimpiä. Turussa oli tiedettävästi vielä 1500- luvun loppupuolella 14 suutaria. Nyt tilanne on toinen, tosin ajan kuvaa ei voi oikein vertailla keskenään mitenkään järkevästi. Jos synnyinkunnassani Siilinjärvellä haluaa korjauttaa kenkänsä, se ei ole enää mahdollista koska paikkakunnan ainut suutari pisti putinkinsa kiinni kaksi vuotta sitten. Turussa olen bongannut jo neljä suutarikojua, mikä vaikuttaa jo lähtökohtaisesti tosi hyvältä. Olisiko tässä journalistisen kenttätutkimuksen paikka?

Kengät ovat suomalaista tekoa ja aitoa nahkaa. Äitini muistelee omistaneensa Desirée- merkkiset kengät nuoruudessaan.
Oikeanpuolimmainen kenkä kenottaa kunnolla vinossa astumiskelvottomasti. Malli muistuttaa muuten kovasti monia Vagabondin narukenkiä. Ei mitään uutta auringon alla.


Täältäkin irvistää. Pystyyköhän näitä saamaan millään pelillä paikattua?

 Näistä saisi niin hyvät kengät kursimalla. Klik! Ja alkuviikosta kenkäasia toiminnan alle.

Oletko korjauttanut kenkiä tai laukkuja suutarilla? Kannattiko, oliko kallista?

Hyvää alkavaa viikkoa!

-Ruut

7 kommenttia:

 1. Saanen suositella torisuutaria. Siellä on ystävällinen palvelu, opiskelija-alennus ja tekevät kuulemmat ihmeitä. Ystäväni, joka on vintage- ja vaateharrastaja on korjauttanut siellä monet kengät, joita muut suutarit eivät enää suostuneet ottamaan vastaan.

  Turun suutarivalikoima on itseasiassa varsin kattava ja keksin nopeasti ainakin kuusi tai seitsemän suutaria jo keskustan alueella, joista olen käyttänyt neljän eri suutarin palveluita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Taidan viedä kengät sinne, ensin arvioitavaksi onko mitään tehtävissä. :)

   Poista
 2. Onko sulla uusi kamera, kuvat on jotenkin skarpimpia? Kerro miten kenkäasia etenee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoo! Mietinkin huomaako joku! Uutta kameraa tai optiikkaa ei ole, mutta olen ollut muutamalla valokuvauksen tunnilla ja paljon juttuja auennut omasta kamerasta. Osaan säätää jo vähän enemmän tekniikan kanssa, ehkä joskus handlaan nää hommat tosi hyvin!

   Poista
 3. Olen korjauttanut suutarilla parit kengät ja vaikka ne eivät noin resuja olleet, niin yllätyin todella positiivisesti. Kyllä kannatti! Suutarit on mainioita, osaavat vaikka mitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta, käyn ainakin näyttämässä kenkiä torin suutarille. Mainoita ovat suutarit kyllä! :)

   Poista
 4. Pieniä korjauksia on tehty suutarilla.viimeksi tyttären laukun hihna ommeltiin kiinni,oli irronnut ompeleista.msksoi 6e.sit taas korkolappujen vaihto 20e/kpl..aika hintavaa!mut jod kengät hyvät,kestää käytössä vielä,niin nahkakengät kannattaa korjauttaa.

  VastaaPoista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!