26.12.2017

Kun Suomen Turku joulurauhan julisti

Me olimme televiisiosta tätä tapahtumaa useana vuonna katsoneet.

Tuomiokirkon viereiset kadut olivat autoilta suljettuna. Paikalle oli tilattu myös soittokunta. Kiemurtelimme ihmisten läpi, jotta näkisimme paremmin torvet, pillit ja muun tapahtuman. Kirkon kellot löivät takanamme tosi monta kertaa, ja siitä minä tiesin, että nyt ollaan lähellä.

Muuan keltaisen talon parvekkeelle oli pantu punainen liina, ja parvekkeelle astui ukko, joka luki kääröstä sanoman. Siinä sanomassa kerrottiin, että ei joulurauhaa tule millään keinoin tärveltävän. "Rauhaa!", takanamme oleva mies toivotti ystävälleen. He halasivat toisiaan, ja minä löin käpäläni yhteen silkasta ilosta.


Sitten lauloimme Maamme-laulun, ja kaikki miehet ottivat lakit pois päästään. Minä lauloin oktaavia alempaa kaikki suomenkieliset säkeistöt. Ensi vuotta varten opettelen myös ne ruotsinkieliset säkeet.

Jouluaattoiltana minä söin niin paljon naksuja ja lanttulaatikkoa, että minulle tuli ripuli.

Terveisin: Hosulinne, neulottu pieneläin

6 kommenttia:

 1. Televisiosta mekin aina tuon katsomme, mutta joku vuosi olisi kiva tulla paikan päälle, kun matkaakaakin on alle parikymmentä kilsaa. Tänä vuonna olisi ilmat olleet suotuisat..:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ilmat oli suotuisat vaikka lunta ei ollutkaan. Suosittelen joskus kokeilemaan paikan päällä tunnelmaa, koska se oli yllättävän mukavaa vaikka paikalla oli paljon väkeä. :)

   -Ruut

   Poista
 2. Joulu on taas, jag heter Klas. Bättre att inte dricka för många glas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hej!

   Bra at höra att du heter Klas. Jag heter Hosulen och jag tycker om julen och naksut. Jag håller med att de är int bra att dricka or äta för många glas.

   Med vänliga hälsningar: Hosulen, stickat litet Djur

   Poista
 3. Hieno kertomus joulurauhanjulistuksesta pieneläimen näkökulmasta! Varmasti elämys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hyvä Karkkis, tämä oli hieno kokemus jota en olisi jättänyt mistään hinnasta kokematta, koska se oli niin hyvä kokemus jonka tulen varmasti muistamaan aina. Kiitos hienosta kommentistasi ja toivottavasti päivänne joulun jälkeen ja ennen joulua ovat olleet elämyksellisiä.

   Kunnioittavin Terveisin: Hosuli, toverinne

   Poista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!