16.1.2018

Mausteinen linssikeitto | Resepti

Tämä linssikeiton ohje on yksi arkiruokasuosikeistani. Reseptiä voi muunnella sen mukaan mitä kaapista löytyy, ja täyttävällä keitolla ruokkii isommankin porukan. Keitossa jujuna on garam masala-mauseos ja makua pyöristää mukavan kirpeä sitruunamehu, joka lisätään keittoon loppuvaiheessa.

Söin tätä linssikeittoa ensimmäisen kerran ystäväni Essin tekemänä, ja sen jälkeen se on kuulunut ruokavakkareihini. Ajattelimpa siksi jakaa varioidun reseptin teidän kanssa, toivottavasti maistuu!






LINSSIKEITTO

2 valkosipulin kynttä
1 tomaatti
4 dl linssejä
puolikas parsakaali tai 5 palaa pakastepinaattia 
1 litra vettä
3 tl currya
3 tl garam masala-mausteseosta
2 tl suolaa
2 rkl tomaattimurskaa
loraus kermaa
ripaus mustapippuria
loraus sitruunamehua

1. Pilko sipuli ja tomaatti ja lisää mausteet. Paista seosta pannulla öljyssä kunnes kasvikset saavat väriä pintaansa. 
2.  Huuhdo linssit, lisää vesi, tomaattipyre, parsakaali/pinaatti ja anna porista puolisen tuntia. Lisää loppuvaiheessa sitruunamehu ja loraus kermaa.
3. Lusikoi menemään. Varo! Keitto on kuumaa.

Mikä ruokalaji on sun arkisuosikki? 

Toivoo: Ruut

6 kommenttia:

  1. Minä rakastan linssikeittoa! Välillä teimme sitä tosi usein, mutta vähintään teemme sitä joulun jälkeen, sillä se on ihanaa jouluähkyn jälkeen. Minun versiooni tulee tomaattimurskaa ja kermaa. Kuulostaapa herkulliselta tämäkin versio!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin! Tää on just sopivaa joulunjälkeisruokaa. Tai ympärivuodenruokaa. Kermalla tai ilman! :)

      -Ruut

      Poista
  2. Meilläkin tää menee testiin ja huippua et on vegaaninen! Vois sit tehdä vegaaneille vierailleni seuraavaksi vaikka tätä! Kiitti vinkistä! :)

    Anu

    https://pitsimania.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentista Dalisa. :) Kiva jos resepti tulee tarpeeseen!

      -Ruut

      Poista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!