Söin tätä linssikeittoa ensimmäisen kerran ystäväni Essin tekemänä, ja sen jälkeen se on kuulunut ruokavakkareihini. Ajattelimpa siksi jakaa varioidun reseptin teidän kanssa, toivottavasti maistuu!
LINSSIKEITTO
2 valkosipulin kynttä
1 tomaatti
4 dl linssejä
puolikas parsakaali tai 5 palaa pakastepinaattia
1 litra vettä
3 tl currya
3 tl garam masala-mausteseosta
2 tl suolaa
2 rkl tomaattimurskaa
loraus kermaa
ripaus mustapippuria
loraus sitruunamehua
1. Pilko sipuli ja tomaatti ja lisää mausteet. Paista seosta pannulla öljyssä kunnes kasvikset saavat väriä pintaansa.
2. Huuhdo linssit, lisää vesi, tomaattipyre, parsakaali/pinaatti ja anna porista puolisen tuntia. Lisää loppuvaiheessa sitruunamehu ja loraus kermaa.
3. Lusikoi menemään. Varo! Keitto on kuumaa.
Mikä ruokalaji on sun arkisuosikki?
Toivoo: Ruut
Minä rakastan linssikeittoa! Välillä teimme sitä tosi usein, mutta vähintään teemme sitä joulun jälkeen, sillä se on ihanaa jouluähkyn jälkeen. Minun versiooni tulee tomaattimurskaa ja kermaa. Kuulostaapa herkulliselta tämäkin versio!
VastaaPoistaNiin minäkin! Tää on just sopivaa joulunjälkeisruokaa. Tai ympärivuodenruokaa. Kermalla tai ilman! :)
Poista-Ruut
Tää menee testiin!
VastaaPoistaJihuu, huippua! :)
Poista-Ruut
Meilläkin tää menee testiin ja huippua et on vegaaninen! Vois sit tehdä vegaaneille vierailleni seuraavaksi vaikka tätä! Kiitti vinkistä! :)
VastaaPoistaAnu
https://pitsimania.blogspot.fi/
Kiitti kommentista Dalisa. :) Kiva jos resepti tulee tarpeeseen!
Poista-Ruut