23.3.2018

Muistikirjan voi tehdä itse | Kalenteri 2018

Olen kriittinen kaikkeen mitä vihkoihin, kalentereihin ja muistikirjoihin tulee. Kun sopivaa kalenteria ei tälle vuodelle löytynyt niin tein itse. 

Tovi tuossa vierähti ja hommassa oli yllättävän monta vaihetta. Ensin leikkasin ja taittelin paperit, viivoitin ja nimesin päivät. Sen jälkeen sidoin sisäsivut, duunailin kannet ja kiinnitin kannet muihin sivuihin. Kalenerin sidoin neulalla, ompelulangalla ja reiät naputtelin naulalla ja vasaralla. 

Huomasin, ettei kalenteri pysynyt itsestään kiinni niin tilasin eBaysta kalenterikiinnikkeen, eli paketillisen mustia nipsuja. Nyt mulla on yhdeksän ylimääräistä, mitä niillä tekisi?Nyt sain sitä mitä halusin: selkeän viikkonäkymän ilman ruutuja tai viivoja. Koko lystille tuli hintaa vajaa neljä euroa. (3e paperi, 0,80 euroa klipsut.)

Mitä sinä olet duunaillut viimeksi?

Ihanaa viikonloppua!

Toivoo: Ruut

10 kommenttia:

 1. Onpa kerta kaikkiaan kaunis kalenteri! Niin se vaan on, että joskus on tehtävä itse, että saa mitä haluaa. Itse en ole tehnyt kalenteria ihan noin alusta itse, mutta samoista syistä vaihdoin aikoinaan normikalenterin bullet journaliin. Sillä on kyllä iso vaikutus, näkeekö viikkonsa itselle miellyttävässä formaatissa vai jossain, mikä tuntuu ihan väärältä!

  Mitä klipsuihin tulee, mulla oli sellainen kerran seinällä naulassa pitelemässä joulukalenteria, josta oli hankala löytää nastalle paikka, eikä teippi olisi pitänyt. Näytti aika kivalta. Jos siis voi tehdä seinään reiän mutta ripustettavaan asiaan ei, niin klipsu on hyvä ratkaisu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Lotta!

   Kiitos, huippua kuulla että tykkäät! Bullet journalia katselin minäkin, mutta en päässyt jahkaillessani mihinkään lopputulemaan. :D

   Kiitti myös klipsuideasta, tuo oliskin kiva jos laittaisi klipsuilla kiinni kuvia seinälle, vaikka narulla. 8)

   -Ruut

   Poista
 2. Tosi hieno!! KAnnatti nähdä vaivaa tekemisessä...:)

  VastaaPoista
 3. Onpa kaunis kalenteri! Varmasti vaivan arvoinen. Minä aina aikanaan tuunasin ilmaisesta yliopiston kalenterista oman näköiseni. Verensokeriseurantavihkoja olen tehnyt taas alusta asti. Nyt olen tyytynyt vaan päällystämään valmiita. Paperikalenterista olen luopunut, mutta mittaustulokset kirjaan edelleen paperille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Ainakin tähän mennessä on ollut vaivan arvoinen. Niin, vaikka paperikalenterista luopuisikin niin ehkä asioiden ylös kirjaaminen säilyy edelleen jollain lailla tärkeänä. :)

   -Ruut

   Poista
 4. Aivan mahtava! Mun olisi pitänyt tehdä tuo sama homma, en löytänyt sitä täydellistä kalenteria ja tyydyin vähemmän hyvään, harmittaa päivittäin. No mutta, ehkä ensi vuodeksi. Ihana tuos sinun, taitava olet!!

  Mä olen duunaillut villasukkia ja syanotypia-kuvia, muutaman taideteoksenkin tein vanhoista sukukuvista. Pitäisi ehtiä duunailla enenmmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Kivalta kuulostaa duunailut, varsinkin vanhat sukukuvat. Kivaa loppuviikkoa sulle. :)

   -Ruut

   Poista
 5. Heino lopputulos. Olen myös aika kriittinen kalenterin paperin, kirjoitustilan ym. suhteen.
  Olen kutonut villapuseroa jämälankakeristä, joista koetan päästä eroon. Muuta käsillä tekemistä on ollut "kakkostyöni" (mikä on nyt vuorotteluvapaalla tullut ykköseksi) eli metalligrafiikkaa ja piirtämistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista, tuntuu kivalta! Hyvä että löytyy muitakin paperikriittisiä, eli en ole yksin. :D Sun työt kuulostaa ihanalta!

   -Ruut

   Poista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!