28.5.2020

Raakasuklaapallerot ilman blenderiä

Suklaiset taatelipallot pyöritellään tanakasta massasta ja ne kuorrutetaan kaakaolla ja kookoshiutaleilla.

Näitä raakapallojen ohjeita on YouTubessa moneen lähtöön, mutta lähes kaikkiin tarvitaan tehokas blenderi. Pallot syntyvät kuitenkin ilman sauvasekoitinta tai blenderiä, sillä taateli pehmitetään vedessä ja muussataan massaksi haarukalla. Lopuksi massa sekoitetaan vatkaimella, mutta sekoitus onnistuu ilmankin.

Oleellista on valita pähkinätahna omaan makuun sopivaksi, sillä tahna tuo palloihin juuri sen pehmeän ja pähkinäisen maun. Minä käytin cashew-tahnaa, mutta voisin kuvitella, että esimerkiksi mantelitahna sopisi makumaailmaan myös hyvin.


Raakapallerot ilman blenderiä

1 dl kaurahiutaleita
vajaa desi taateleita
2 rkl raakakaakaojauhetta (myös tumma kaakaojauhe käy!)
0,5 dl cashewpähkinätahnaa
päälle kookoshiutaleita tai kaakaojauhetta

1. Liota taateleita lämpimässä vedessä puolen tunnin verran, jotta ne pehmenevät. Kaada vesi pois ja muussaa taatelit haarukalla.
2. Kaada kulhoon muussatut taatelit, kaurahiutaleet, kaakaojauhe ja sekoita lastalla. Lisää pähkinävoi, ja ajele vatkaimella sekaisin.
3. Maistele seosta. Jos se kaipaa makeutta, lisää ripaus sokeria.
4. Pyöritä puhtain käsin massasta palloja ja pyörittele pallot joko kaakaossa tai kookoshiutaleissa. Laita jähmettymään kylmään.

Oletko käyttänyt taatelia leivonnassa tai naksuttelussa? Entä mikä pähkinävoi on suosikkisi?

Näissä tuumin,

Ruut

2 kommenttia:

Tässä käpäläni. Tartu siihen!