7.10.2019

Ensimmäiset äänet herättävät uuden nukkujan

Kun nukkuu ensimmäistä kertaa uudessa paikassa, herää herkemmin talon ääniin. Ensimmäisenä yönä havaitsin seuraavaa:


Hissin kilahdukset: asunto sijaitsee kahdessakymmenessäkahdeksassa kerroksessa, joten hissi huristelee edestakaisin paljon. Aina, kun hissi saapuu tasanteelle, kuuluu BLING! Ensimmäisenä yönä havahduin aina bling-ääneen ja mietin, pitäisikö olla menossa johonkin.

Talon äänieritys on oikein hyvä, eikä puhe esimerkiksi kuulu seinien läpi. Kun naapuri ottaa pistorasiasta jotakin tai laittaa jotakin lataukseen, kuuluu seinän läpi sellainen ääni, kun joku olisi tulossa sieltä sisään.

Liikenteen äänet kuuluvat tasaisena hurinana, mutta pelastusajoneuvot ulisevat. Luulin unen läpi, että nyt ne tulevat hakemaan. 

Se niistä töötistä ja muista, ensimmäisen yön jälkeen olen nukkunut pääsääntöisesti hyvin. Uudessa paikassa on korvat höröllään uusille äänille, joita ei enää välttämättä myöhemmin huomaa. Hyviä unosia myös sinne!

Minkälaisia ympäristön ääniä sinun kotipaikassasi kuuluu?

Kuulumisiin!

Ruut

3 kommenttia:

  1. Siis kahdessakymmenessäkahdeksassa kerroksessa...hui...en saisi peloltani nukuttua silmäystäkään....on meinaan hierveä korkeanpaikankammo..:)

    VastaaPoista
  2. ...niin ja nopeesti noihin ääniin tottuu..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Hannele!

      Joo korkealla ollaan ja se kauhistuttaa myös kun alas katselee. (Voin kuvitella, että jos korkeanpaikan kammosta kärsisi niin tunnelma voisi olla pelonsekainen!) Joo ja ääniin tottuu, ensimmäisen yön havaintojen jälkeen uni on maistunut hyvin. 8)

      -Ruut

      Poista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!