10.10.2019

Junalla Alicantesta Valenciaan

Viime viikolla matkustin junalla Alicantesta Valenciaan. Junaliikenteen hahmottaminen ja lippujen osto oli seikkailu sinänsä, koska lippuja myydään monella eri alustalla ja useimmat sivuista ovat vain espanjaksi.

Lippuja voi ostaa netistä, juna-aseman automaateista tai palvelutiskeiltä. Oman lippuni maksoin Paypalin kautta. Yhdensuuntainen matka Alicantesta Valenciaan maksoi 20 euroa ja matka kesti eväitä mutustellen kaksi tuntia. Kaupungien välillä matkaa on vain 150 kilometriä, vaikka noin kahdessa tunnissa matkustaisi myös Alicantesta Madridiin niin kutsutulla luotijunalla.

Junalla matkustaminen täällä oli lipun oston jälkeen mukavaa, helppoa ja kaikki toimi pääsääntöisesti tutulla logiikalla. Kulkupeli oli hyvin ilmastoitu ja saapui perille ajallaan. Turvatoimet olivat tosin omaa luokkaansa, asemilla partioi aseistautuneita poliiseja ja kaikki matkatavarat läpivalaistiin. Liput tarkastettiin erillisellä toimipisteellä, ja junassa lippuja ei enää kukaan kysellyt. Juna-asemalla virkailuun meni aikaa, koska lippujen tarkastuspisteellä oli jonoa.


Ainut jännä hetki oli oikealla pysäkillä pois jäänti, koska vaunussa ei ollut mitään tauluja, jotka olisivat näyttäneet seuraavan pysäkin nimen. Kaikki kuulutukset olivat espanjaksi. Entä naksut? Junassa oli sekä ravintolavaunu, että kiertävä kärrymyynti. Matkustajille jaettiin myös korvakuulokkeet, joilla pääsi kuuntelemaan istuimessa kiinni olevaa radiota. 

Perillä Valenciassa odotti hurja ihmismäärä ja mukavan hiljainen vanha kaupunki. Paluu Alicanteen tuntui siltä, kun olisi tullut kotiin.

Millä kulkupelillä sinä köröttelit viimeksi?

Kuulumisiin!

Ruut

Ai niin! Ostin junaliput Renfen sivuilta: http://www.renfe.com/ Sivut ovat espanjankieliset, joten junalipun osto onnistuu helpoiten automaattisen kääntäjän (tai kielitaidon) avulla.

2 kommenttia:

  1. Hyvä että on tarkastuksia, maailma on mennyt niin... no nurinkuriseksi. Hosuliakin taisi hiukan jännittää, onneksi turvaihminen oli mukana <3 Itse ihan viimeksi hyppäsin raitiovaunuun, Helsingin ruuhkissa yllättävän nopea liikkumisväline.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, totta. Turvallisuuden takia näitä tarkastuksia tehdään ja se on hyvä juttu! Ompas muuten pitkä aika, kun raitiovaunulla olen matkustanut, se on kyllä mukava menopeli.

      -Ruut

      Poista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!