14.11.2019

Aamiaisella Madridissa | Espanjalainen aamupala

Aamu alkaa nousta Espanjan pääkaupungissa Madridissa ja matkalaisen maha kurnii. Lähden etsimään aamiaispaikkaa ja astun kadulle. Kadulla on pari kahvilaa, ja seuraan minkä niistä ovi käy tiheään. Keskimmäiseen näyttää menevän paikallisen näköistä ihmistä, joten suuntaan sinne.

Kahvilassa kupit kolisevat kun siirryn osaksi jonoa. Katselen hyllyssä olevia leipiä ja kahvien kuvauksia. Leipä olisi edullinen, eipä kahvikaan paljoa maksa, mutta nyt minua kiinnostaisi minkälaista aamupalaa paikalliset natustavat. Edellä oleva rouva tilaa jotakin espanjaksi ja lautaselle kasataan leipää, kahvia ja lisukkeita. Pyydän samanlaisen ja siirryn murkinoimaan. Aamupala maksaa kaksi euroa seitsemänkymentä senttiä ja siihen kuuluu cappucino, puolikas kokohyväpatonki, avokaadolevitettä ja oliiviöljyä. 

Leipä on rapeaa ja kahvissa on mukava maitovaahto. Öljyä en tajua levittää leivälle, joten se jää käyttämättä. 

Mitä sinun aamupalaasi kuuluu? Oletko syönyt Espanjassa aamupalaa?

Terveisin: Ruut

4 kommenttia:

 1. Terveellistä ja edullista!Espanjalaista aamiaista en muista,koska olin 12 vuotias,kun olen ollut.Luulisin sen olleen joku hotelliviritelmä englantilaisesta
  aamiaisesta. :D
  Kreikassa taas syödään tosi epäterveellisesti joku lehtitaikinajuustopiiras,jos yleensäkään kahvin lisäksi mitään.Mutta, sen jälkeen kyllä aika terveellisesti muut ateriat,jos kotona tehtyä syödään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Se on kyllä hauskaa, että aamiaskäytännöt vaihtelevat joka maassa. 8)

   -Ruut

   Poista
 2. Avokadotahnaa ja rapeaa leipää, namskis. Voisin ihan täällä Suomen sateisessa ja harmaassa aamussa tuota natustella. ps.voisin myös tuon ylimmäisen kuvan takorautaparvekkeen/kaiteen ottaa kyytipojaksi ;)

  VastaaPoista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!