16.11.2019

Madrid: suurkaupunki joka on iso ja pehmeä

Kävin yhden yön reissulla Madridissa. Reitti oli nopea: luotijunalla Alicantesta Madridiin matka kesti reilu pari tuntia suuntaansa.

Minulla oli Madridista vähän hajuton ja mauton mielikuva. Mietin, että kävisin mieluummin jossain pienessä kylässä, kun meluisassa pääkaupungissa pällistelemässä päivän verran. Mitä yhden yön reissulla ehtii edes nähdä?

Madrid yllätti minut täysin. Kaupunki on iso ja pehmeä. En yleensä viihdy suurten ihmismassojen äärellä, mutta Madridissa se ei jostain syystä haitannut. Tai ehkä Espanja on muuttanut suhtautumistani ihmismääriin ja ääniin?


Junalla saapuminen Atichan päärautatieasemalle on vähintään kuninkaallista. Atochan rautatieasema on jo nähtävyys itsessään: aseman keskellä kasvaa korkeaa kattoa kohti elävä puutarha.

Puerta de Sol-aukion jälkeen vastaan tulee iso ostoskatu, Gran Via. Kadulta löytää vaatteita, kenkiä, kosmetiikkaa, kodintarvikkeita, sisustusavaroita, paperitavaraa. Bonuksena valtava Primark-tavaratalo. Gran Via-kadun ostosmäärästä tuli mieleen Pariisi, joka on ostostentekijän unelma. 

Yksin reissaajana koin Madridin myös varsin turvallisena kaupunkina. Liikuin sekä yöllä että päivällä, enkä missään vaiheessa kokenut oloani turvattomaksi. Ennen takaisin tuloa tutustuin espanjalaiseen aamupalaan.

Tykkäätkö sinä suurista kaupungeista, vai tutkiskeletko mieluummin pienempiä matkakohteita?

Terveisin: Ruut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tässä käpäläni. Tartu siihen!