5.11.2019

Santa Barbaran linnoitus Alicantessa: hissillä vai kävellen?

Santa Barbaran linnoitus on yksi Alicanten näkyvimmistä maamerkeistä. Linnoitukselle pääsee joko hissillä tai kävellen. Kävellen matkaan on hyvä varata tunti suuntaansa, mutta hissillä matkan huristelee nopeammin.


Kävellen Santa Barbaran linnoitukselle pääsee monesta kohtaa lähteviä portaita pitkin. Hissin löytäminen on vähän hankalampi homma. Hissi löytyy El Postigue -rannan suunnasta valkoisen kävelyrampin läheltä. Sisääntulo näyttää tältä:


Lippu hissiin ostetaan automaatista, jossa käy vain käteinen. Samalla lipulla voi matkustaa ylös ja alas. Automaatin jälkeen kävellään hyvä tovi tunnelia pitkin. Hississä mukana matkustaa virkailija, joka repäisee lipusta reunan.

Kohteessa on kioski, ravintola ja vessat, mutta linnoitukselle ei ole erillistä sisäänpääsymaksua. Hissillä matkaan pääsee myös jos liikkuminen on jostain syystä hankalaa. Korkealla maa on epätasaista ja edessä on joitakin portaita, mutta keskitasanteelta kaupunkia ja merta voi tarkkailla hyvin, jos jalka ei nouse kaikille linnoituksen portaille.

Kävin linnoituksella sekä hissillä että kävellen. Kävelyreitti kannattaa sijoittaa iltaan, jolloin auringon paahde ei ole pahimmillaan. Linnoitus oli ainakin lokakuussa auki iltakahdeksaan, joten hyvällä mäihällä sieltä voi tarkastella auringon laskua. Jos vierailet Alicantessa, niin suosittelen käymään linnoituksella!

Terveisin: Ruut

2 kommenttia:

Tässä käpäläni. Tartu siihen!